Vytáčení medu

chov včel a rozličného hmyzu
Jan
Příspěvky: 1784
Registrován: 07 bře 2019 15:08
Dal poděkování: 438 poděkování
Dostal poděkování: 750 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od Jan »

Dá se přidat i čokoláda, ořechy , .... , Ale pak už to nemůže nazvat med a musí mít na prodej živnost. Jen pro info pokud někdo dělá medovinu , je to tiché víno, pokud dělá medovinu a přidá do ní esencí, ta je v lihu, tak už se o tiché víno nejedná. Názor celníků.
chovám asi 26 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 , asi 7 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, čubinka KAO. Dále mám 3 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě a 3 prasátka

Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 9395
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 1973 poděkování
Dostal poděkování: 4029 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od Hhippie »

Miluji pastovaný med. Sice ho nevyrábíme, ale když můžu, dám si raději ten :srdicko:
:Hhippie: Bubáci forever!

Uživatelský avatar
PavelIV
Příspěvky: 5000
Registrován: 10 říj 2018 07:57
Dal poděkování: 3907 poděkování
Dostal poděkování: 1946 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od PavelIV »

Měl by být dlouhodobě v temnu, i když ten PET včelař mě trochu tohle nahlodal. Teplota asi není moc důležitá, třeba 5 - 40 stupňů
:PavelIV:

Jan
Příspěvky: 1784
Registrován: 07 bře 2019 15:08
Dal poděkování: 438 poděkování
Dostal poděkování: 750 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od Jan »

Asi záleží i na technologii výroby a druhu medu. Vyrábí se i tak, že s tekutý "očkuje", i tak, že se v takovém drtiči rozmělní ztuhlý na pastu. A taky jsou stroje, kdy se veme tekutý med a ve stroji se pomalu míchá cca týden až dva .
chovám asi 26 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 , asi 7 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, čubinka KAO. Dále mám 3 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě a 3 prasátka

Františka.
Příspěvky: 6087
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 3181 poděkování
Dostal poděkování: 2384 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Vytáčení medu

Nový příspěvek od Františka. »

Já zase ten pastovaný považuju za nouzové řešení. Nejlepší je tekutý, sklouzne ze lžičky na chleba a z chleba stéká, když si člověk nedá pozor. Dívat se na tu kapku medu je chvíle klidu. (Nebo nervy, když skápla, kam neměla :usmev: .) Radši si ho opatrně ohřeju, aby se roztekl než pastovaný, pokud si můžu vybrat.

Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host