Zavařování masa

maso je maso
Vedra
Příspěvky: 284
Registrován: 05 led 2020 19:19
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Vedra »

Tak nesedí to ty vroubkované plechovky, spodní průměr starých příp. nových drahých z rovného plechu je 97mm a těch vroubkovaných 95mm. Teď by se hodil soustruh, na upnutí do vrtačky je to moc hrubé, asi zkusím jestli to půjde roztočit proti pásové brusce.
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11039
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5033 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Tedy... to jsem zvědavá, jestli to rozchodíte :souhlas:
:Hhippie: Bubáci forever!
Vedra
Příspěvky: 284
Registrován: 05 led 2020 19:19
Dal poděkování: 21 poděkování
Dostal poděkování: 516 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Vedra »

Zjistil jsem že existují i vrtačkové sklíčidla do 16mm, hřídelka unašeče má 15,5 tak to koupím a osoustružím ručně pilníkem.
Profesor1
Příspěvky: 8100
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3742 poděkování
Dostal poděkování: 3855 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Poprvé jsem zavařoval do sklenic s patentním uzávěrem. Tak uvidíme.
Přílohy
IMG_20230325_063615.jpg
IMG_20230325_110012.jpg
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Profesor1
Příspěvky: 8100
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3742 poděkování
Dostal poděkování: 3855 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Hjúúústne, mám problém.
Jak dlouho zavařovat namleté škvarky???
Někde se píše 25 min., Někde hodina....
Máte někdo zkušenost?
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Františka.
Příspěvky: 7721
Registrován: 16 zář 2020 08:37
Dal poděkování: 4116 poděkování
Dostal poděkování: 3140 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Františka. »

K čemu je dobré zavařit škvarky :udiv: ?
Profesor1
Příspěvky: 8100
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3742 poděkování
Dostal poděkování: 3855 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Otázka sice zněla jinak, ale ...... :vytlem:
Namlel jsem škvarky, namlel česnek, trošku soli a zavařím a mám polotovar.
Za měsíc, za půl roku - za rok otevřu skleňáček, dochutím něčím a mám pomazánku.
Přílohy
IMG_20230326_194444.jpg
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Uživatelský avatar
Hhippie
Administrátor fóra
Příspěvky: 11039
Registrován: 10 říj 2018 13:32
Dal poděkování: 2445 poděkování
Dostal poděkování: 5033 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Hhippie »

Podle mě je to skvělý nápad!
Já přebytečné škvarky mrazila, ale moc jim to neprospělo :ajeje:
:Hhippie: Bubáci forever!
Uživatelský avatar
arus
Příspěvky: 4124
Registrován: 09 říj 2018 21:24
Dal poděkování: 1322 poděkování
Dostal poděkování: 766 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od arus »

Profesore, asi se odpovědi na svou otázku nedočkáš :))
Už jsi škvarky zavařil...a jak dlouho ? :vytlem:
:arus:
Profesor1
Příspěvky: 8100
Registrován: 22 lis 2018 08:43
Dal poděkování: 3742 poděkování
Dostal poděkování: 3855 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Profesor1 »

Hodinu.
Škvarky v mrazáku jednak natahují pachy a jednak pomalu žluknou.
:profesor:
„Pro nerozvážné vedení padá lid, padne i chov, kdežto v množství rádců je záchrana, žije i malochov“ (Motivováno příslovím - ..,14)
Jan
Příspěvky: 2273
Registrován: 07 bře 2019 15:08
Dal poděkování: 573 poděkování
Dostal poděkování: 897 poděkování
Kontaktovat uživatele:

Re: Zavařování masa

Nový příspěvek od Jan »

Uvažuji o koupi autoklávu. Teplota nad 121,5 C by měla zničit všechny patogeny včetně jejich spór.
Jako výhodu do budoucna vidím, že se dá ohřívat na ohni a sklenice nepotřebují elektřinu na skladování. Máte ho někdo?
chovám asi 35 včelstev v systému langstroth 448x330 a 448x159 ,8 slepic isabrown
od jednodenních kuřátek, 6 křížených slepic, 5 hus , čubinka KAO. Dále mám 2 beránky z ostrova Oessant v černé až černohnědé barvě , 2 ovečky a 14 prasátek
Odpovědět

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů